Zöldhulladék, hulladék, ágak, lomb, gally, ág, levél, fahulladék, lerakó, lerakás, Dunakanyar, Dunabogdány, Szentendre, Leányfalu, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Kisoroszi, Visegrád, Dömös, Pilismarót

Dundabogdányi zöldhulladék udvarunkban várjuk környékbeli, Szentendre, Leányfalu, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Kisoroszi, Visegrád, Dömös, Pilismarót településeiről olyan zöld hulladékokat, mint ágak, lombok, gallyak, levelek, fahulladékok. Kérjük az alábbi dolgokra figyeljen:

  • a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön
  • a lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk! Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. Ügyeljünk rá, hogy a zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!

Zöldhulladék udvarunkban átvesszük:

Zöldhulladékként az alábbiakat Szentendre, Leányfalu, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Kisoroszi, Visegrád, Dömös, Pilismarót közelében lévő zöldhulladék udvarunkban: kerti zöldhulladék, ág, gally, lomb, falevél, nyesedék, fűkaszálék, száraz fűhulladék, frissen vágott fű, fatörzs, fenyőfélék (fenyő, tuja, leylandi ciprus )stb.

Fontos tudni a zöldhulladékról!

A Főváros területén valamint egyes városokban a kerti hulladék égetése tilos! 

Kerti zöldhulladék:

Szabaduljunk meg megfelelően a kerti zöldhulladéktól – A kerti munkák során rengeteg zöldhulladék keletkezik, ezért fontos, hogy odafigyeljünk ennek megfelelő összegyűjtésére, hiszen ezzel a környezettudatossággal elősegítjük a természet megóvását. A fa- vagy bokornyesedék, a lenyírt fű, a kitépett gyom jobb, ha összegyűjtésre, majd komposztálásra kerül, és a természet körforgásának része lesz, mint ha elégetnénk, vagy egy szemétlerakóra kerülne. Arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy a kerti zöldhulladék gyűjtésekor másfajta hulladék ne kerüljön a zsákba. A kerti zöldhulladékok összegyűjtésére léteznek erre a célra beszerezhető zsákok.

Kerti zöldhulladék gyűjtés:

Környezetünk védelmét szolgálja a kerti zöldhulladék gyűjtés – A kerti munka vagy egyéb, természetben végzett tevékenységek során sok kerti zöldhulladék keletkezhet, amelyeket ma már egyre kevesebben égetnek el, vagy dobnak egyszerűen csak a szemétbe. Népszerű ugyanis manapság a kerti zöldhulladék gyűjtés, amely komoly környezetvédelmi funkcióval bír. A természet megóvása mellett egészségünk érdeke is a kerti zöldhulladék gyűjtés, hiszen az összegyűjtött és elszállított zöldhulladékokat komposztálják, így visszakerül a környezetbe. A zöldhulladékok összegyűjtésére egyébként léteznek kifejezetten erre a célra beszerezhető, speciális zsákok is.

Lehetőségünk van a keletkezett kerti hulladékot saját kezűleg is beszállítani hozzánk, zentendre, Leányfalu, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Kisoroszi, Visegrád, Dömös, Pilismarót közelében lévő dunabogdányi zöldhulladék hulladéklerakonkba.